Mijn spirituele journey: het begin (deel 1)

Gepubliceerd op 13 april 2020 om 13:21

Voordat ik jullie al mijn spirituele ervaringen tot nu toe vertel zal ik eerst even beginnen bij het begin!

Ik was altijd wel een persoon die interesse had in spiritualiteit, maar ik vond het nogal onder de term 'zweverig' vallen en ik had er ook een bepaald beeld bij. Van die mensen die heel langzaam en rustig praten, eruitzien als hippies, alleen maar vegan eten en geen alcohol drinken. Lekker stereotype beeld die ik er dus bij had haha. 

 

In 2018 kwam ik in contact met de term 'manifesteren'. Ik begreep de term op een manier dat je alles kon  krijgen wat je graag wilde door in tegenwoordige tijd iets op te schrijven. Bijvoorbeeld: ''Ik heb mijn tentamen gehaald''. Later kwam ik erachter dat het ingewikkelder lag en doordat ik dat toen niet wist lukte het mij dan ook niet om iets te manifesteren. Dus dacht ik bij mezelf: ''Nou zie je dit is niks voor mij. Laat maar gaan''.  

 

In de zomer van 2018  ben ik gaan backpacken door Spanje en heb ik een halfjaar in Barcelona gewoond. Daar kwam ik in aanraking met Kathrin Zenkina (manifestationbabe) en Tony Robbins. Ik leerde hoe manifestatie echt in elkaar zat en hoe wij als mensen op dingen reageren. Hier begon mijn interesse in dit onderwerp te groeien maar ik koppelde het nog niet aan de term spiritualiteit. 

 

Een paar maanden later heb ik kunnen manifesteren dat ik een minor NLP kon volgen. Ik was uitgeloot en heb gemanifesteerd dat er één plek vrijkwam die ik mocht hebben, hoe tof! Op dat moment begon ik er steeds meer in te geloven.

 

Zodoende heb ik sinds september 2019 een minor NLP gevolgd waarbij ik iets leerde: dat ik volledig weg stond van mijn gevoel. We hadden een keer een opdracht waarbij we achttien verschillende emoties moesten opschrijven en ik wist er maar vijf! Ik vond het echt lastig om op emoties te komen, omdat ik geen inzicht had in welke emoties er zijn doordat ik ze zelf niet voelde. Tijdens onze minor deden we verschillende NLP oefeningen om deze als coach uit te oefenen, maar ook te ervaren als coachee. Ik koos er tijdens het practitioner gedeelte ervoor om mij tijdens alle oefeningen als coachee in te zetten. Wat een ervaring was dat. Ik leerde dat ik telkens een muur opzette op het moment dat er een emotie tevoorschijn kwam, ontdekte dat er twee hoofd emoties waren die telkens terugkwamen in bijna elke oefening en dat het niet voelen van mijn emoties mijn beschermingsmechanisme was. Ik kan je vertellen dat het twee pittige maanden waren. Ik voelde me vermoeid door al de nieuwe informatie die ik binnenkreeg en het verwerken van alles.

 

Maar na twee maanden merkte ik iets op. Ik voelde meer energie om dingen te doen, ik voelde me vrolijker en ik begreep mezelf beter. Ineens begon ik profijt te krijgen van al mijn harde werk! Toch bleef het voelen van emoties een ding voor mij, omdat ik automatisch op slot kon gaan. Ik bleef oefenen door op te merken wanneer ik dit deed en mezelf de ruimte te geven om het te erkennen. Hierdoor ging ik steeds opgewekter door het leven. 

 

Voordat ik mijn NLP minor begon was ik in de zomer samen met een vriendin naar mijn ouders op Ibiza gegaan. Daar legde mijn moeder tarotkaarten voor mij en mijn vriendin. Deze tarotkaarten vertelde iets over ons verleden, het nu en onze toekomst. Mijn kaart over het nu vertelde dat wanneer ik mezelf meer zou uitspreken, mijn keelchakra zou gaan opschonen en als ik zou gaan voelen ik heel ver zou kunnen komen. Wat werd er dan bedoeld met ver komen? Dat vertelde mijn toekomst kaart. Deze liet een hand zien waarbij er in het midden van een hand een cirkel was. Deze cirkel moest mijn zesde zintuig voorstellen. Mijn moeder vertelde erbij dat deze kaart vertelde dat ik mijn zesde zintuig verder kon ontwikkelen en dat ik helderziend bent. Maar voordat ik daar kon komen zou ik eerst mezelf verder moeten ontwikkelen met wat er in het nu werd doorgegeven. Ik was zo verbonden met deze kaarten en wat ze mij vertelde. Ik voelde zo'n sterke drang om op dat punt in de toekomst te staan. Maar waarom? Geen idee. Maar ik voelde dat ik daarnaartoe moest gaan werken. 

 

Tijdens mijn minor had ik dus al stappen gemaakt om die kant op te gaan, maar toen ik afgelopen maart een training bij mijn moeder op Ibiza volgde kwam er pas echt een verandering... 

 

Benieuwd naar de rest? Het tweede deel komt volgende week online!

 

Waar sta jij nu in je spirituele journey?


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Joëlle
2 jaar geleden

Mooi geschreven Char! Heel herkenbaar die weg naar hoe je meer in verbinding kwam met je gevoel 🙏🏻 Ben benieuwd naar de rest van je verhaal✨ Liefs Joëlle